Selecteer de taal

Voorgeschiedenis

In 2008 hebben Fabienne Kozel en haar man Hans Zwiggelaar zich in Kande in het Nkahata district gevestigd aan het Malawimeer.
In 2008 hebben zij daar een Lodge gebouwd: Met eigen middelen, volledig met lokale bouwers en materialen, zonder enige stroomvoorziening. Daarbij stond de duurzaamheid voorop. De winst die zij maakten met de Lodge kwam ten goede aan de bevolking door de levensomstandigheden en vooruitzichten van hun dorpsgenoten -jong en oud- te verbeteren.

Door de Corona-pandemie bleven de gasten voor de Lodge weg, droogde de inkomstenstroom op en kwam de hulp voor de bevolking in gevaar. Doordat de bestuursleden van de Stichting door eerdere samenwerking met Fabienne en Hans -door de inzameling van GSM’s en andere hardware- hadden ervaren dat er sprake was van een bonafide organisatie waar niets aan de strijkstok bleek te blijven hangen, werd besloten hen te helpen door fundraisingacties en het zoeken van sponsors.

Op 25 mei 2021 is de Stichting Ondersteuning Positieve Acties (kortweg StOPA) opgericht. Het statutaire doel van de Stichting is het steunen, uitvoeren en bevorderen van positieve acties in de ruimste zin van het woord.

De activiteiten zijn gericht op ontwikkelingssamenwerking met de Mbamba Community Based Organisation in Malawi.

De stichting heeft de ANBI-status en is aangesloten bij Partin logo en LOGO CBF