Selecteer de taal

Twee veelbelovende jongeren kunnen studeren voor leraar Engels dankzij steun van een anonieme sponsor.

De primaire focus van de Stichting Ondersteuning Positieve Acties (kortweg StOPA) is educatie. In dat kader is gestart met project Opleiding Jongeren : de sponsoring van een universitaire opleiding van veelbelovende jongeren.

StudentenVoor het komende studiejaar zijn Gilbert Phiri en Munkhani Magenetic geselecteerd door de Chifiraschool voor een opleiding tot leraar Engels. Na voltooien van de studie krijgen de studenten een baan aan de ChifiraSchool.
De Universiteit in Mzuzu neemt jonge studenten aan van Chifira als ze hun MSCE certificaat ( Malawi School Certificate Education) hebben gehaald. All-in kost deze studie ongeveer € 2.000 per jaar, dus € 8.000 per student voor de totale studieduur.

In verband met “Ownership of the parents “vindt de school het heel belangrijk dat de ouders niet alleen de verantwoording nemen in het stimuleren en daardoor het motiveren van hun jongeren in deze studie, maar ook bijdragen aan reiskosten en zakgeld.

Een bedrijf dat niet met name genoemd wil worden heeft € 5.000 gesponsord, zodat de financiering voor de eerste tijd geregeld is.